Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt
Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt - © Pro Shots

Spelers Juventus leveren salaris in na videocall bepalende spelers

28 maart 2020
De voetballers en technische staf van Juventus leveren de komende drie maanden fors aan salaris in. Dat laat de kampioen van Italië zaterdag weten in een statement. Juventus denkt met de bezuinigingsoperatie maar liefst 90 miljoen euro uit te sparen.

Ook Juventus is financieel getroffen door het coronavirus. De mededeling van de club uit Turijn volgt na berichtgeving in de Italiaanse media over een videoconference tussen aanvoerder Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci en Gianluigi Buffon. Zij zouden ingestemd hebben met de tijdelijke salarisverlaging.

Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten horen komende week hoeveel ze moeten inleveren. Dat is afhankelijk van het salaris dat ze genieten. Volgens verschillende media zou het bij grootverdiener Ronaldo gaan om een bedrag van bijna 4 miljoen euro.

Juventus heeft als eerste club uit de Serie A met de complete selectie overeenstemming bereikt over salarisverlaging. Italië is hard getroffen door de pandemie, met meer dan 10.000 doden. (FOX Sports)