Quincy Promes
Quincy Promes - © Pro Shots

Excuses Promes en Redan na pleintjesvoetbal

30 maart 2020
Quincy Promes van Ajax en Daishawn Redan van FC Groningen hebben hun spijt betuigd van het voetballen met een groep vrienden op een pleintje in Amsterdam.

Daarmee negeerden ze de richtlijnen van de overheid in de coronacrisis, waarbij samenscholingen niet zijn toegestaan.

Via sociale media dook een filmpje op, waarop te zien is dat Promes en Redan samen met andere vrienden in groepsverband aan het voetballen zijn.

Redan werd tot de orde geroepen door FC Groningen. "Dit is gedrag dat wij niet willen zien", zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag."

Redan besloot ook een donatie te doen aan het supportersinitiatief Noordtribune Helpt, waarbij fans van Groningen zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd.

Ajax liet weten de zaak te bespreken met Promes. De aanvaller kwam zelf met een verklaring op Instagram. "Beste mensen, ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden voor het filmpje waarop ik te zien ben. Ik mis het voetbal, maar achteraf gezien was het niet verstandig naar buiten te gaan in deze omstandigheden. Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke tijd." (FOX Sports/ANP)