Nederlandse vechtsporters
Nederlandse vechtsporters - © FOXSports.NL

Nederlandse vechtsportgrootheden over legende Muhammad Ali

30 maart 2020
Muhammed Ali geldt als een van de grootste inspiratiebronnen wereldwijd en zeker in de vechtsport. Wij hebben Nederlandse grootheden binnen de vechtsport naar hun beste herinnering van 'The Greatest' gevraagd.

Muhammad Ali wordt op zijn tweeëntwintigste wereldkampioen in het boksen. Toen nog als Cassius Clay. Voor GLORY-kickbokser Yousri Belgaroui is dat een mooie herinnering. Ook al was hij toen nog niet geboren. Ali is ook voor de huidige generatie vechtsporters een icoon. Hij maakte dan ook indruk op Belgaroui toen Ali zijn naam veranderde en ook buiten de ring zijn steentje begint bij te dragen.

 

Voor GLORY-zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven is Muhammad Ali meer dan alleen sporticoon. De King of Kickboxing vindt dat Ali heel veel heeft betekent voor de sport. Zo wist hij zijn partijen altijd goed te promoten iets wat in die tijd niet veel werd gedaan. Ali was heel ver voor zijn tijd aldus Verhoeven.

 

Remy Bonjasky is zelf drievoudig K-1 kampioen en wereldwijd bekend. Net als veel andere kickboksers heeft Muhammad Ali ook veel voor hem betekend. Zo ook het gevecht in 1974 tussen Ali en Foreman in Zaïre. Rumble in the Jungle is voor Bonjasky een partij die tot op de dag van vandaag iconisch en zal dat ook blijven.

 

Kickbokslegende Remy Bonjasky was tijdens en vooral na zijn carrière in de ring een bekend gezicht voor de mainstream media. Dat gebeurde ook met Muhammad Ali naar mate zijn carrière vorderde. Ali is geliefd bij artiesten, acteurs en eigenlijk iedereen wel over de hele wereld.

 

Bas Rutten is een icoon in de vechtsportwereld. Hij is de eerste Nederlandse UFC-kampioen en daarnaast de enige Nederlander in de Hall of Fame. El Guapo heeft op jonge leeftijd Muhammad Ali mogen aanschouwen, maar ook na zijn carrière maakte Ali indruk op hem. De uitspraken van de bokslegende zullen daarom altijd van grote betekenis zijn voor Rutten.

 

UFC-vechter Gokhan Saki staat bekend om zijn snelle handen en stootcombinaties. Dat is iets waar Muhammad Ali een meester in was. Toch zijn het andere dingen die indruk hebben gemaakt op Saki. De manier van denken, uitspraken en het feit wat Ali allemaal buiten de ring deed. (FOX Sports)