Nasser el Khayati in het shirt van zijn vorige werkgever ADO Den Haag
Nasser el Khayati in het shirt van zijn vorige werkgever ADO Den Haag - © Pro Shots

El Khayati over Qatar, ADO en tafeltennissen met Tommie Beugelsdijk

31 maart 2020
Abdenasser El Khayati stapte afgelopen zomer over van ADO Den Haag naar Qatar SC. El Khayati spreekt vanaf zijn balkon via Instagram Live met Aletha Leidelmeijer over zijn 'nieuwe job' als personal trainer, de gevolgen van het coronavirus in Qatar, tafeltennissen met Tommie Beugeldijk bij ADO en een mogelijke terugkeer naar de Eredivisie.

El Khayati is de laatste weken gewoon in Qatar gebleven, in afwachting van de hervatting van de competitie. "Qatar was een van de weinige landen dat nog geen doden had. Tot eergisteren, de eerste. Hopelijk blijft het ook daarbij. Hier zijn de maatregelen al vijf weken aan de gang. Geen scholen, alles dicht. Ze houden er rekening mee dat het normale leven binnenkort weer kan beginnen", aldus El Khayati. Hij is ook hoopvol dat er snel weer gevoetbald kan worden in de Qatar Stars League."Het kan elk moment weer beginnen." 

De oud-speler van ADO Den Haag blijft fit met hulp van de club en een aantal oude vrienden. "Ik train eerst met de club drie kwartier live via een videoverbinding. Als ik daarmee klaar ben, dan train ik een aantal vrienden. Dat heb ik zelf opgezet, we doen een aantal buikspieroefeningen. We motiveren elkaar om extra te gaan trainen."

El Khayati traint met oud-ploeggenoot Shaquille Pinas, Fenerbahce-speler Garry Mendes Rodrigues en Aschraf El Mahdioui. "Gisteren zei Shaquille dat ik na mijn carrière wel personal trainer kan worden, ik ben er over aan het nadenken, haha." 

"ADO zit in mijn hart" 

Abdenasser El Khayati mist Nederland en zijn vorige club ADO Den Haag zeker. "ADO zit voor altijd en mijn hart en je mist ook Nederland. De omgeving, familie, vrienden, alles dichtbij. Ik volg natuurlijk alles in de Eredivisie. Als er niets doorgaat en ADO blijft erin, dan stem ik daarmee in." 

WK-stadions

Qatar SC speelt nog niet in een van de nieuwe stadions die zijn gebouwd voor het WK. El Khayati kreeg in het begin van het seizoen een voorproefje van de mogelijkheden in een van de stadions. "De openingswedstrijd van de competitie werd gespeeld in een WK-stadion om te testen. Het was die dag 39 graden buiten, maar op het veld voelden de spelers 18 graden. Op de tribunes is het volgens mij 23 graden. Het aircosysteem is echt geweldig. Je kan spelen met 18 graden terwijl het buiten 20 graden warmer is." 

Eredivisie

El Khayati sluit een terugkeer naar Nederland zeker niet uit. "Ik heb in de Eredivisie een mooie tijd gehad. De meeste teams spelen 4-3-3, aanvallend. Dat past goed bij me. Ik sluit het zeker niet uit dat ik terugkeer en FOX Sports ga vermaken." 

(FOX Sports)