Zoetebier, Bosvelt en Van Hooijdonk over Feyenoord - PSV

Zinderend tweeluik ligt nog volledig open: PSV - Feyenoord 1-1

1 april 2020
De tweestrijd tussen Feyenoord en PSV in de kwartfinales van de UEFA Cup kan nog alle kanten op na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven. De return in De Kuip is vanmiddag om 14.30 uur te zien op FOX Sports 1.

Pierre van Hooijdonk opende de score in het Philips Stadion. Mateja Kezman zorgde voor de gelijkmaker kort na rust.

Wat het tweeluik voor Van Hooijdonk, topscorer van Feyenoord dat seizoen, vooral speciaal maakte, waren de scheidsrechters. "Dat waren buitenlanders. Dat voelde toch goed, dat waren echt blanco scheidsrechters. Je had geen semi-strafblad.Daar kan niemand zeggen: daar heb je een voordeel gehad. Want dat waren echt neutrale mensen."

In de Kuip wordt de kwartfinale geleid door de Engelsman Graham Barber. Pierluigi Collina leidde het duel in Brabant in goede banen.

Gelijkopgaand

"Ik dacht echt dat het een gelijkopgaande wedstrijd was", herinnert Van Hooijdonk zich. "Maar wij waren echt heel sterk. Alleen krijgen wij veel te weinig kansen in Rotterdam."

In aanloop naar het weerzien is Van Hooijdonk lovend over doelman Edwin Zoetebier. "Edwin was de hele cyclus sowieso sterk. Die was echt fantastisch. Ik krijg vaak de credits, omdat ik de doelpunten maak. Maar in deze wedstrijden was hij echt fenomenaal." (FOX Sports)

Feyenoord - PSV is om 14.30 uur te zien op FOX Sports 1