Feyenoorders blikken terug op UEFA Cup-finale: "Magische minuten"

Bloedstollende eindstrijd: Feyenoord - Borussia Dortmund in De Kuip

3 april 2020
De kroon op het werk is in zicht voor Feyenoord. Na een prachtige Europese campagne kunnen de Rotterdammers in de eigen Kuip de UEFA Cup winnen.

Daarvoor zal de ploeg van Bert van Marwijk af moeten rekenen met het Borussia Dortmund van Matthias Sammer. Voor de Duitsers kan het de tweede grote prijs van het seizoen worden, want ook de Bundesliga was al een prooi voor BVB.

Feyenoord zal vooral rekening moeten houden met het dodelijke duo van Dortmund: Jan Koller en Márcio Amoroso. Laatstgenoemde zou zich dat seizoen kronen tot topscorer van de Bundesliga met achttien treffers. Evenveel als Martin Max van 1860 München.

Fantaseren

"Ik heb eigenlijk geen moment gehad dat ik dacht: we gaan hem winnen of zo...", is aanvoerder Paul Bosvelt eerlijk. "Op een gegeven moment ga je wel een beetje fantaseren. Maar meer is het ook niet. Het is niet zo van: dat gaan we even doen."

"Het was eigenlijk de hele campagne billen knijpen tot het eind. De scheidslijn was dat betreft heel dun. We hadden er ook zomaar één of twee rondes voor het eind uit kunnen liggen." (FOX Sports)

​Feyenoord - Borussia Dortmund is om 14.30 uur te zien op FOX Sports 1.