Wimbledon
Wimbledon - © Pro Shots

Alle tennistoernooien tot 13 juli geschrapt

1 april 2020
De tennistoernooien als Wimbledon en de ATP van Rosmalen gaan dit jaar niet door. De evenementen zijn, vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, geschrapt.

Eerder was al besloten dat tot 8 juni niet gespeeld zou worden. Deze periode wordt nu verlengd tot na het grasseizoen. Tennisbonden ATP en WTA hebben besloten om alle toernooien tot 13 juli van de internationale kalender te halen.

Ook de moeder van alle Grandslams, Wimbledon, kan niet doorgaan. De volgende editie van Wimbledon is van 28 juni tot en met 11 juli 2021.

Het is voor het eerst in 75 jaar dat Wimbledon niet doorgaat. Het toernooi lag van 1940 tot en met 1945 stil vanwege de Tweede Wereldoorlog.

"De gezondheid van de spelers, medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. Daarom kunnen we niet anders dan het toernooi een jaar uitstellen. Deze beslissing schept duidelijkheid voor iedereen in een periode waarin het sentiment er niet is om grote evenementen te bezoeken. In 2021 organiseren we samen met onze trouwe partners weer een toptoernooi", aldus toernooidirecteur Marcel Hunze. (FOX Sports/ANP)