Vanaf zondag: Tyson-week op FOX Sports

Mike Tyson-week, zijn meest memorabele partijen op FOX Sports

5 april 2020
Het is Mike Tyson-week op FOX Sports. We kijken terug op de carrière van de meest explosieve bokser ooit. De man die jarenlang bekend staat als The Baddest Man on the Planet.

Opgegroeid op de straten van New York en groot geworden in de boksring. Mike Tyson is binnen en buiten de ring controversieel, maar iedereen staat altijd voor de buis gekluisterd als hij moet vechten.

Tyson is al van jongs af aan een knock-out-koning. 58 keer staat hij in de ring, waarvan hij er 50 weet te winnen in zijn carrière. 44 door middel van een knock-out. Vooral in zijn beginjaren maakt Tyson indruk met zijn snelheid en kracht en deze week komen die memorabele partijen voorbij op FOX Sports.

Dinsdag 7 april, Mike Tyson – James ‘Quick’ Tillis (1986)
22.20 uur op FOX Sports 1

In zijn tweede jaar als profbokser mag Tyson aantreden tegen James Tillis. Een zwaargewicht die dan in een slechte periode zit met drie nederlagen op rij. Een makkelijke prooi dus voor de knock-out koning, maar niets is minder waar. Speciaal voor dit gevecht begint Tillis aan een dieet om zijn conditie te verbeteren.

Net als Tyson moet hij het hebben van zijn knock-out krachten, maar hij wil het nu anders doen tegen het jonge talent dat dan 19 knock-outoverwinningen op rij heeft geboekt. Zijn plan lijkt bijna te lukken tegen Tyson die voor het eerst in zijn carrière niet wint door een knock-out. Sterker nog, het lukt hem maar één keer om Tillis naar de grond te werken.

Woensdag 8 april, Mike Tyson – Larry Holmes (1988)
22.00 uur op FOX Sports 1

Voor een gevecht tegen Tyson besloot de toen 38-jarige Holmes terug te keren van pensioen. Holmes was tot dat moment 48-2. De twee verliespartijen waren achtereenvolgens tegen Spinks, waardoor Holmes de wereldtitels die hij had, kwijt was geraakt. Tegen Tyson probeerde hij het weer, maar ging hij voor de derde keer op rij onderuit, nu na een technische knock-out in de vierde ronde. 
 
Mike Tyson - Frank Bruno | ANP
 
 
Donderdag 9 april, Mike Tyson – Frank Bruno (1989)
22.00 uur op FOX Sports 1

Frank Bruno slaat in de jaren ’80 de ene naar de andere tegenstander knock-out in Europa. De Engelsman daagt vervolgens in 1989 kampioen Mike Tyson uit. De twee powerpunchers maken er een knalpartij van. Vooral aan het begin van het gevecht is het smullen geblazen voor boksliefhebbers.

Daarna zorgt Bruno voor iets wat dan nog niet eerder is gebeurd bij Tyson: hij ziet even sterretjes door de stootkracht van Bruno. Alleen treft hij een kampioen in topvorm en wordt hij net als zijn voorgangers 'gewoon' knock-out geslagen.

Vrijdag 10 april, Mike Tyson – James ‘Buster’ Douglas (1990)
22.00 uur op FOX Sports 1

Hoe meer Tyson wint hoe meer gekke dingen hij doet buiten de ring. De kampioen komt regelmatig slecht in het nieuws, maar dat lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op zijn prestaties in de ring. Sterker nog de hele wereld is fan van Mike Tyson. Een Japanse organisatie weet de kampioen met miljoenen te verleiden voor een partij in Azië. In de Tokyo Dome moet Tyson zijn titel verdedigen tegen underdog James ‘Buster’ Douglas.

Bij de bookmakers zou je 42 keer je inzet krijgen als je denkt dat Douglas gaat winnen…..en winnen doet hij. Het is een controversieel gevecht, maar misschien ook wel de ommekeer in de carrière van Tyson.

Hij weet nog wel kampioen te worden in de WBA en WBC, maar onbetwiste zwaargewichtkampioen wordt Tyson niet meer in zijn carrière. (FOX Sports)