Alfred Schreuder
Alfred Schreuder - © Pro Shots

Schreuder hervat training vanaf volgende week met Hoffenheim

3 april 2020
Alfred Schreuder begint volgende week met de Duitse voetbalclub TSG Hoffenheim weer voorzichtig met trainen. Schreuder heeft toestemming gekregen om met kleine groepjes tegelijk weer aan de slag te gaan op het trainingscomplex in Zuzenhausen.

"De ploeg gaat in kleine groepen trainen, waarbij we zorgvuldige aandacht hebben voor de hygiëne en voorschriften van de overheid", zegt technisch directeur Alexander Rosen. Hoffenheim heeft een video gemaakt waarin de clubarts en fysiotherapeut aan de spelers uitleggen wat de voorschriften binnen het complex van de club zijn.

De Bundesliga ligt in ieder geval tot het einde van de maand stil. Schreuder, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Hoffenheim, heeft de afgelopen weken op afstand gevolgd hoe zijn spelers thuis hun conditie op peil probeerden te houden. Dietmar Hopp, de rijke eigenaar van de huidige nummer 9 van de Bundesliga, investeert intussen fors in het onderzoek dat moet leiden tot een vaccin tegen het coronavirus. 

Deelstaat Bremen nog niet overstag 

Werder Bremen heeft nog geen toestemming gekregen om maandag in kleine groepjes de training te hervatten. De deelstaat Bremen weet niet of dat wel verstandig is nu veel Duitsers samen strijden tegen de verspreiding van het coronavirus.

Veel andere clubs uit de Bundesliga hebben al wel een speciale vergunning ontvangen. De Duitse voetbalclubs willen weer voorzichtig gaan trainen omdat het nog steeds de bedoeling is dat er vanaf mei weer wordt gevoetbald. De clubs uit de Bundesliga hopen de laatste negen speelronden voor 30 juni af te ronden.

"Onze regering vindt die boodschap niet goed", zegt politicus Ulrich Mäurer van de deelstaat Bremen. "Ik zie ons in mei ook nog niet zonder publiek voetballen."

Davy Klaassen voetbalt bij Werder Bremen, de huidige nummer 17 van de Bundesliga.

Dortmund laat stadion als ziekenhuis fungeren

Het stadion van Borussia Dortmund verandert zaterdag in een ziekenhuis. De noordtribune van het grootste voetbalstadion van Duitsland is zo omgebouwd dat daar patiënten met het coronavirus behandeld kunnen worden.

"Ons stadion is de trots van de stad en heel herkenbaar voor iedereen uit Dortmund en omgeving", zegt directeur Hans-Joachim Watzke. "Het is een ideale plek om mensen met aandoeningen aan luchtwegen en koorts te helpen. Het is onze plicht en wens om zo veel mogelijk mensen te helpen." (FOX Sports/ANP)


Gerelateerd

Stand