De KNVB in Zeist
De KNVB in Zeist - © ANP

KNVB en Eredivisie: de intentie is het seizoen uit te spelen

7 april 2020
De KNVB en de Eredivisie CV willen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hervatten en onderzoeken momenteel de mogelijkheden om dit te realiseren. De intentie is om de competities uit te spelen in de maanden juni en juli, met een start op 19 juni.

"Zolang er binnen de geschetste kaders nog mogelijkheden zijn voor het kunnen uitspelen van de competities in het betaald voetbal, zullen die mogelijkheden onderzocht blijven worden. De haalbaarheid wordt daarbij in eerste plaats bepaald door de visie en voorschriften van RIVM en overheid; we gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en dus ook nu", aldus een gezamenlijk statement van de twee partijen op de website van de KNVB en de Eredivisie.

De focus ligt voorlopig op het uitspelen van de competitie. "Daarvoor zijn we afhankelijk van de adviezen van overheid en RIVM en de internationale afspraken die hierin gemaakt worden. Hierbij moet gedacht worden aan aspecten als weer kunnen trainen, van individueel naar groepstraining, weer gaan spelen, verlengen van spelerscontracten en meer."

"We hebben op nadrukkelijk verzoek van de clubs wél al duiding gegeven aan hoe het er dan uit zou kunnen zien indien RIVM en overheid Nederland groen licht geven om weer bepaalde activiteiten op te pakken. Die toelichting gaat nu uit van het uitspelen van de competities in de maanden juni en juli, met een start op 19 juni."

Pas in de week van 24 april, wanneer het duidelijk is wat de nieuwe adviezen zijn van het RIVM en ook van UEFA, kan er meer duidelijkheid gegeven worden door de KNVB en de Eredivisie. (FOX Sports)