Troost Ekong over quarantaineweken met Udinese,

Udinese-verdediger Troost-Ekong: "Hadden geluk dat niemand iets had"

9 april 2020
Udinese-verdediger William Troost-Ekong zat in de afgelopen periode in totaal liefst 28 dagen in quarantaine. Troost-Ekong deelt zijn ervaringen van de laatste weken en meer over zijn tijd bij Udinese en het nationale elftal van Nigeria in gesprek met Aletha Leidelmeijer.

Maart had een mooie voetbalmaand moeten worden voor William Troost-Ekong, maar het liep helemaal anders door de gevolgen van het coronavirus. "Ik was in Engeland omdat ik onderweg was naar de nationale ploeg, toen ik te horen kreeg dat ze bij Fiorentina - het team waar we met Udinese tegen gespeeld hadden - het coronavirus hadden", aldus Troost-Ekong.

Wat volgde was een verplichte thuisisolatie van veertien dagen, waarna de verdediger bij terugkomst in Italië ook nog veertien dagen in isolement moest, toch geeft aan Troost-Ekong aan dat hij en zijn team geluk hebben gehad. "Bij Fiorentina hadden vier spelers het en mensen van de staf, bij ons niemand. Wij hadden wel geluk dat niemand iets had."

Troost-Ekong zit wel op zijn plek bij Udinese: "Udine is een klein stadje, warme mensen, goed eten, goed voetballen, tot nu van alle plekken waar ik heb gevoetbald is dit wel het leukst. De Serie A is ook een leuke competitie."

De verdediger koos voor het nationale elftal van Nigeria en speelde al op de Olympische spelen, het WK en de Afrika Cup. Troost-Ekong kijkt ook positief naar het Nederlands elftal. "Ik denk dat Nederland wel weer richting de topploegen in de wereld gaat. Het zou ook heel mooi zijn geweest om voor Nederland te kunnen spelen, dat had ik ook wel graag willen doen. Maar uiteindelijk ben ik ook heel blij dat ik voor Nigeria heb gekozen."

(FOX Sports)

 

Gerelateerd