31 jaar na de ramp woensdag op FOX Sports:

31 jaar na Hillsborough: "Het verhaal moet verteld worden"

15 april 2020
De harde cijfers van de Hillsborough-ramp - vandaag exact 31 jaar geleden - kent vrijwel iedereen. 96 voetbalsupporters gingen naar een wedstrijd en keerden niet terug. De stad Liverpool werd in het hart geraakt omdat zoveel inwoners wel iemand kenden die bij de ramp betrokken was. Het verenigde ook de stad, de supporters van Everton en Liverpool. Iedereen kwam samen.

Treurig genoeg gebeurde dit ook door de manier waarop de (omgekomen) fans werden behandeld door diverse media. De schuld werd volledig bij de supporters gelegd en die verwijten en beschuldigingen zorgden er voor dat de wond bij de nabestaanden alleen maar groter werd en moeilijker heelde.

In aanloop naar de wedstrijd, tijdens het duel en in de jaren erna is de Hillsborough-ramp gaat werkelijk alles mis wat maar mis kan gaan. Het kost 96 mensen hun leven en eigenlijk kost het nog veel meer mensen ook de kans op een normaal en mooi leven. Zij verloren hun geliefden en moesten vervolgens ook nog vechten tegen het onrecht dat ze na hun dood werd aangedaan.

Deze documentaire laat betrokkenen aan het woord. Verwacht dus geen gezellige avond. Maar het verhaal over deze tragedie moet verteld worden en zal je raken. Het is een ramp met zoveel lessen die iedereen hopelijk geleerd heeft.

Mark van Rijswijk

'Hillsborough' zie je woensdag vanaf 18.45 uur op FOX Sports 1 en 20.45 uur op FOX Sports 3