Directeur Betaald Voetbal Eric Gudde
Directeur Betaald Voetbal Eric Gudde - © ANP

KNVB: Eerste vijf Eredivisie gaan Europa in, FC Utrecht valt buiten de boot

24 april 2020
De KNVB heeft na overleg met de clubs besloten om de ranglijst in de Eredivisie leidend te laten zijn voor de verdeling van Europese tickets.

"Het bestuur betaald voetbal heeft, na raadpleging van clubs, spelers en trainers, en met instemming van de Raad van Commissarissen, besloten om de competitie 2019/’20 te stoppen en om de verdeling van de plaatsen voor Europees clubvoetbal te laten geschieden op basis van de huidige ranglijst van de Eredivisie. Dit is in overeenstemming met de richtlijnen van de UEFA", aldus de KNVB. 

Dit betekent dat Ajax als nummer 1 van de ranglijst wordt toegelaten tot de groepsfase Champions League mits de winnaar van de Champions League zich ook in eigen land plaatst voor het miljardenbal. De Amsterdammers worden niet officieel uitgeroepen tot kampioen. Runner-up AZ speelt in de tweede voorronde van de Champions League.

Feyenoord, PSV en Willem II worden toegelaten tot de Europa League. Alleen Feyenoord plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase. FC Utrecht is als nummer zes - met een wedstrijd minder dan Willem II - en als bekerfinalist het kind van de rekening. (FOX Sports)

Verdeling Europese tickets Eredivisie 2019/2020 | FOXSports.NL