De Galgenwaard
De Galgenwaard - © Pro Shots

Bekerfinalist Utrecht vecht besluit KNVB bij rechter aan

24 april 2020
FC Utrecht vindt het besluit over de verdeling van de Europese tickets onaanvaardbaar en accepteert vooral niet dat Feyenoord ten koste van de club uit de domstad het ticket voor de groepsfase van de Europa League krijgt. Utrecht kondigt aan naar de voorzieningenrechter en de UEFA te stappen om het besluit aan te vechten.

Nummer drie Feyenoord mag de groepsfase van de Europa League in. Die beloning was eigenlijk voorzien voor de winnaar van de bekerfinale tussen Utrecht en Feyenoord die niet wordt gespeeld. "Het is voor FC Utrecht onaanvaardbaar dat de bekercompetitie, die op één wedstrijd na niet is uitgespeeld, geheel genegeerd wordt en niet meeweegt in de afweging welke club op sportieve gronden recht heeft op een Europees ticket", aldus de club in een verklaring.

Utrecht voelt zich ook tekortgedaan dat Willem II naar de voorronde van de Europa League mag. Utrecht eindigt in de voortijdig afgebroken competitie als zesde met drie punten minder én een wedstrijd minder gespeeld dan nummer 5 Willem II. "De KNVB heeft in de toelichting geen woord gesproken over het feit dat FC Utrecht een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Willem II en bij winst de Tilburgers inhaalt op de ranglijst. FC Utrecht heeft in dat geval evenveel punten, maar een veel beter doelsaldo, meer doelpunten gescoord en een beter onderling resultaat."

Volgens FC Utrecht is het niet te rechtvaardigen dat de KNVB zomaar het Europees ticket voor de beker verschuift naar de competitie. "Dit ticket is namelijk de hoofdprijs voor een andere competitie. Het hoogste ticket van de bekercompetitie, waar nog slechts twee clubs recht op hebben, kan reglementair dus niet zomaar verschoven worden", aldus Utrecht. "Er bestaat geen enkele twijfel dat FC Utrecht op basis van sportieve prestaties van het huidige seizoen een Europees ticket verdient." (ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4