Alan Pardew
Alan Pardew - © Pro Shots

Pardew noemt bonus 'onzin' en stelt voorwaarden aan ADO omtrent toekomst

26 april 2020
Alan Pardew is enkel van plan zijn periode in Den Haag te verlengen als er financiële ruimte komt om de gelederen te kunnen versterken, zo laat de Engelsman in de Daily Mail optekenen.
Toekomst

Tegenover het Engelse medium gaat Pardew in over zijn toekomst in Den Haag, die blijkt af te hangen van de plannen van de clubeigenaren. "We zullen in gesprek gaan, maar we willen graag horen dat er wat geld beschikbaar komt om versterkingen binnen te halen", aldus Pardew.

"Dit team heeft hulp nodig. Of ik blijf, hangt niet af van mijn persoonlijke financiële situatie, maar van wat er beschikbaar is om de club sterker te maken. Als ik in Nederland werk, wil ik de kans hebben om iets te bereiken in de competitie, omdat een plek in de Europa League makkelijker te behalen is dan in Engeland."

Bonus

De Engelse manager van ADO noemt de geruchten over het incasseren van een bonus 'onzin' op de clubwebsite van de Haagse club. "Als ik formeel gezien al recht zou hebben op een bedrag, zou ik dat nooit willen ontvangen. In deze lastige periode zou ik een eventuele bonus altijd teruggeven aan de club, die er vast en zeker een goede bestemming voor kan vinden", aldus Pardew.

Pardew werd in december aangesteld door ADO Den Haag om de club te behoeden van degradatie. Hij haalde zes punten uit zijn eerste acht duels als eindverantwoordelijke. De Engelsman is realistisch nadat het lijfsbehoud van ADO zeker werd gesteld door het besluit van de KNVB.

"Hoewel we nog het geloof hadden dat we onze missie konden volbrengen, stonden we er niet goed voor en zullen we nooit weten of het ons gelukt was. Maar juist omdat we niet wisten of het seizoen goed of slecht zou aflopen, had ik een andere uitkomst voor ADO Den Haag niet terecht gevonden. Hoewel het belangrijk is dat onze club blijft waar het hoort, tellen we onze zegeningen en snappen we de frustraties bij SC Cambuur en De Graafschap." (FOX Sports)