Hans de Koning
Hans de Koning - © Pro Shots

De Koning geeft Koningsdag extra glans met contractverlenging

27 april 2020
Uitgerekend op Koningsdag hebben VVV-Venlo en trainer Hans de Koning de samenwerking met een jaar verlengd.

De Koning werd halverwege afgelopen seizoen aangesteld als hoofdtrainer van de Limburgers. Hij volgde interim-trainer Jay Driessen op, die op zijn beurt de ontslagen Robert Maaskant verving. 

'Alles is uitgekomen'

De Koning over zijn contractverlenging: "Toen ik eind vorig jaar werd benaderd om in te stappen bij VVV-Venlo, had ik daar een heel goed gevoel over. Uiteraard lag er sportief gezien destijds een grote uitdaging. Toch had ik er alle vertrouwen in dat we met selectie, staf én met iedereen rondom de club dat klusje konden flikken. En we hebben het gered", zo zegt De Koning.

"Vanwege de huidige bizarre situatie mogen we eigenlijk helemaal niet spreken van een geslaagd sportief seizoen. Maar ik ben wél ontzettend tevreden over hoe we het gezamenlijk hebben opgepakt na de winterstop. Alles wat ik van tevoren verwachtte van de club en mijn collega’s, is uitgekomen." 

De Koning, geboren in Rotterdam, was tijdens zijn actieve carrière doelman voor AZ’67 en FC Twente. Na zijn voetballoopbaan stapte hij in het trainersvak. Hij stond aan het roer bij AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, FC Volendam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. (FOX Sports)