Michaël Heylen (rechts)
Michaël Heylen (rechts) - © Pro Shots

Sparta haalt Heylen en ziet Harush vertrekken

27 april 2020
Michaël Heylen verlaat FC Emmen voor Sparta Rotterdam. Hij tekent een tweejarig contract bij zijn nieuwe club.

De 26-jarige verdediger vertrekt transfervrij bij FC Emmen, waar hij slechts een jaar speelde. Heylen voetbalde eerder ook voor Anderlecht, Kortrijk, Westerlo en Zulte Waregem. Hij speelde vijftien interlands voor Jong België.

"We volgden Michaël al langere tijd en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen", laat technisch directeur Henk van Stee van Sparta weten.

Ariël Harush

Sparta zag ondertussen Ariël Harush vertrekken. De doelman uit Israël verlaat de club transfervrij, zo meldt hij op Instagram.

Harush verdedigde het afgelopen jaar zestien wedstrijden het doel van Sparta, dat hem vorige zomer overnam van Hapoel Beer Sheva.

Harush verblijft in Israël, sinds de uitbraak van het coronavirus. "Vanwege deze complexe situatie heb ik Sparta helaas moeten verlaten", meldt hij. De doelman bedankt zijn ploeggenoten, trainers en supporters van Sparta. "Ik heb dit jaar veel geleerd en ervaringen opgedaan die ik nooit eerder had beleefd." (FOX Sports/ANP)