TOTO KNVB Beker
TOTO KNVB Beker - © Pro Shots

UEFA steunt KNVB bij toewijzen Europees ticket

1 mei 2020
De KNVB heeft steun gevonden bij de Europese bond UEFA voor het toewijzen van het Europees ticket van de bekerwinnaar aan Feyenoord en niet aan FC Utrecht. De UEFA heeft dat in een brief aan de Nederlandse voetbalbond toegelicht.

De UEFA schrijft volgens de KNVB voor dat Europese tickets door de landelijke voetbalbonden moeten worden verdeeld op basis van sportieve prestaties en dat bij een niet uitgespeeld bekertoernooi moet worden teruggegrepen naar de prestaties in de competitie.

Het ticket dat bestemd was voor de bekerwinnaar komt dan toe aan de best geklasseerde club die geen ticket krijgt toegewezen voor de Champions League. In Nederland is dat Feyenoord, dat op de derde plaats van de afgebroken eredivisie is geëindigd. "Dat de Rotterdammers ook in de bekerfinale zouden aantreden, staat dus los van deze verdeling", aldus de KNVB. 

Eerder spraken we FC Utrecht-trainer John van den Brom over de beslissingen van afgelopen week en hij vertelde dat hij blij is dat de club het er niet zomaar bij neerlegt. Hij ziet het bijvoorbeeld nog wel voor zich dat de finale van de TOTO KNVB Beker gespeeld gaat worden.

Feyenoord hervat training op 1908

1 mei 2020
Feyenoord hervat training op 1908
Zeven weken na de laatste gezamenlijke oefensessie op het eigen trainingscomplex 1908 is de A-selectie van Feyenoord in de vertrouwde omgeving...