Koevermans: "Als ik het nu moet zeggen: óf lege Kuip, óf vol"

Feyenoord-directeur Koevermans: "In gesprek met spelers over inleveren salaris"

1 mei 2020
Feyenoord is in gesprek met de spelers en technische staf over het inleveren van een deel van het salaris. Dat heeft algemeen directeur Mark Koevermans gezegd in een uitgebreid interview met FOX Sports.

“De breedste schouders zullen de zwaarste lasten moeten dragen. Dat zijn nou eenmaal spelers, staf en de directie.  Dus dat gaan we met z’n allen doen”, aldus Koevermans. “Vijftig procent van onze kosten zijn personeelskosten. Al het personeel zal dus mee moeten doen.”

Europa League

Door het besluit van de KNVB om de Eredivisie te beëindigen en de huidige stand als eindstand te gebruiken, heeft Feyenoord zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. Toch houdt Koevermans nog een kleine slag om de arm. In mei besluit de UEFA hoe de Europese toernooien ingericht zullen worden. "Dat is afwachten. 27 mei weten we het definitief."

Compensatie voor FC Utrecht 

FC Utrecht werd door het vroegtijdig beëindigen van de Eredivisie het kind van de rekening wat betreft plaatsing voor Europees voetbal. De Domstedelingen stonden in de finale van TOTO KNVB Beker én waren ook nog kansrijk om zich via de competitie voor Europa te kwalificeren.

Is Feyenoord bereid bij te dragen aan financiële compensatie voor FC Utrecht? “We zijn vandaag naar aanleiding van het besluit van de KNVB met vier clubs samengekomen en daar hebben wij diverse scenario’s besproken. Het is nu nog iets te vroeg om daar iets over te zeggen. Maar binnen nu en een paar weken kunnen we daar wel meer over zeggen.”

De Kuip

Koevermans hoopt dat De Kuip zo snel mogelijk weer gevuld zal zijn met fans, maar heeft er een hard hoofd in dat dit voor het einde van 2020 zal gebeuren. Of er tegen die tijd weer 45.000 fans in De Kuip zullen zitten waagt de directeur te betwijfelen. “We hebben er al een hard hoofd in om dat met 10.000 man te kunnen doen. We zijn wel aan het uitwerken en uitrekenen of het kan. Want als het kan, dan gaan we het zeker doen.”

"Maar als ik er nu wat over zou moeten zeggen, dan zeg ik: óf leeg, óf vol. We denken dat het ook moeilijk wordt om 10.000 fans in het stadion te hebben."

​Linssen

De naam van Vitesse-aanvaller Bryan Linssen wordt al enige tijd gelinkt aan Feyenoord. Hebben de Rotterdammers al werk gemaakt van zijn komst? "Ik ga natuurlijk geen uitspraken doen over spelers. Het is lastig om nieuwe spelers te halen en dat is ook niet mijn werk. Dat is het werk van Dick Advocaat en Frank Arnesen. Die zijn daar hard mee bezig."

Feyenoord hervatte vrijdag weer de training op het trainingscomplex 1908. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 FC Twente 3 7 4
2 sc Heerenveen 2 6 4
3 Ajax 2 6 4
4 PSV 2 6 3
5 Vitesse 2 6 3
6 VVV-Venlo 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 Heracles Almelo 2 3 -2
10 FC Groningen 3 3 -3
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4