Dick Advocaat
Dick Advocaat - © Pro Shots

Advocaat blij met contractverlenging: "Maar dit is écht mijn laatste klus"

4 mei 2020
Dick Advocaat stond maandag voor het eerst in lange tijd de pers te woord. De trainer van Feyenoord sprak daarbij onder meer over zijn contractverlenging, over de fitheid van de selectie én over Michael Jordan.

Over het abrupt geëindigde seizoen en de consequenties daarvan, wil de trainer van Feyenoord niet praten. "Dat heeft geen zin. Die beslissingen zijn genomen, dan kan ik wel gaan zitten balen maar daar word je niet wijzer van."

De selectie kwam afgelopen vrijdag weer voor het eerst bij elkaar, na weken thuis te hebben gezeten. De Feyenoorders hadden een programma gekregen om thuis de conditie op peil te houden, dus op de fitheid van de spelers had Advocaat weinig aan te merken. "Ze hebben in principe drie keer in de week doorgetraind. Dat hebben we goed in de gaten gehouden, ze zagen er fit uit. En ze hadden er ook weer veel plezier in."

 

De 72-jarige succestrainer tekende onlangs voor een jaar bij in De Kuip. "We zijn al voor de coronacrisis gestart met onderhandelen, die besprekingen waren al gaande. We voelen ons op het moment allemaal heel senang met de manier waarop het nu gaat bij Feyenoord", zei Advocaat daarover. "Er zullen niet veel wisselingen komen in de selectie. Als het zo blijft, hebben we best een aardig elftal. De staf is goed en ik vind ook dat het bestuur uitstekend bezig is nu met alles rondom de coronacrisis, dat moet je ook niet onderschatten." 

Advocaat is in het verleden al meerdere malen gestopt als trainer, maar net zo vaak ook weer begonnen aan een nieuw avontuur. Wordt dit dan toch echt zijn laatste klus? "Ja, dit is écht het laatste. Ik heb het al vaker gezegd, dus als het weer verandert, dan verandert het weer", lacht de trainer.

Michael Jordan

De voetballoze weken vulde Advocaat voornamelijk met het lezen van boeken en kijken naar series en documentaires. Zo noemt hij The Last Dance, over Michael Jordan, een van de laatste series die hij keek en waar hij veel inspiratie uit haalde. Iets waarvan hij denkt dat zijn spelers daar wat van kunnen leren.

"Als je de scherpte daarvan ziet, die hij ook uitstraalt naar zijn coach en andersom, geweldig om te zien. Als je zo'n grootheid bent en toch zo nederig kan blijven naar je medespelers, maar soms ook dodelijk. Het zou wel goed zijn als een paar spelers dat ook eens gaan bekijken." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 6 15 21
2 Vitesse 6 15 8
3 PSV 6 13 7
4 sc Heerenveen 6 13 5
5 Feyenoord 6 12 7
6 FC Twente 6 11 6
7 FC Groningen 6 10 0
8 FC Utrecht 5 9 3
9 PEC Zwolle 6 6 -1
10 AZ 5 5 0
11 Willem II 6 5 -4
12 RKC Waalwijk 6 5 -5
13 Heracles Almelo 6 5 -6
14 VVV-Venlo 6 5 -13
15 ADO Den Haag 6 4 -6
16 FC Emmen 6 3 -7
17 Sparta Rotterdam 6 3 -7
18 Fortuna Sittard 6 2 -8