Mimoun Mahi
Mimoun Mahi - © Pro Shots

Mahi wil einde aan Zwitserse competitie: "Stoppen, gezondheid gaat boven alles"

5 mei 2020
Mimoun Mahi stapte in de zomer over van FC Groningen naar FC Zürich en vertelt over zijn seizoen en de situatie inzake het coronavirus in Zwitserland.

“Deze week krijgen we te horen of we het seizoen wel of niet gaan afmaken. Onze grote buren uit Duitsland gaan in mei waarschijnlijk weer beginnen, misschien dat wij ook weer gaan beginnen midden juni”, zo begint Mahi. 

De ex-speler van FC Groningen is geen voorstander van de hervatting van de competitie. “Eerlijk gezegd kan ik me het niet voorstellen. Als je ziet wat er allemaal in de wereld gebeurt en hoeveel mensen er nog ziek zijn dan denk ik dat het niet realistisch is. Het gaat om veel geld, maar als ik de keuze zou moeten makken, dan zou ik het wel geweten hebben. Stoppen, want gezondheid gaat boven alles.”

In Zwitserland wordt er - in tegenstelling tot Nederland - nog niet getraind. “Ze wilden eind april gaan trainen, alleen de staat was er tegen. Dus het is nog afwachten. Gek, want Groningen is deze week weer begonnen in kleine groepjes. Het is heel bizar.” (FOX Sports)