Joshua Zirkzee, Thomas Müller en Robert Lewandowski
Joshua Zirkzee, Thomas Müller en Robert Lewandowski - © Pro Shots

Bundesliga in cijfers: Speelronde 26

17 mei 2020
Speelronde 26 in de Bundesliga gaat zondag verder met het Nederlands getinte duel tussen FC Köln en FSV Mainz, waarna koploper Bayern München op bezoek gaat bij Union Berlin. Wij blikken vooruit aan de hand van een aantal leuke én nuttige feitjes.

1. FC Köln - FSV Mainz, zondag 15.30 uur, FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Bij de ontmoeting tussen Köln en Mainz gaat er gegarandeerd een aantal Nederlanders het veld betreden. Aan de kant van Köln is Kingsley Ehizibue een vaste waarde. Bij Mainz staan Jeffrey Bruma, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius onder contract.

Het Nederlandse Mainz-trio is gewaarschuwd voor Köln, want de ploeg uit Keulen won acht van de laatste elf duels en haalde vijftien punten uit acht wedstrijden na de winterstop. De ploeg uit Keulen moet het wel doen zonder de steun van mascotte Hennes. De geit mag - vanwege de corona-restricties - voor het eerst sinds 2008 niet het stadion in, tot spijt van Ehizibue. 

1. FC Union Berlin - Bayern München, zondag 18.00 uur, FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Sheraldo Becker staat met Union Berlin meteen voor een hels karwei bij de hervatting van de Bundesliga. Koploper Bayern München komt op bezoek in Stadion An der alten Försterei.  De Rekordmeister pakte na de winterstop 22 van de mogelijke 24 punten.

Daarnaast beschikt Bayern met Robert Lewandowski over de meest trefzekere aanvaller in de Bundesliga (25 goals) en - in de persoon van Thomas Müller - ook over de beste aangever. Müller was in de eerste 25 speelronden goed voor 16 assists en ligt op koers om het record van Kevin de Bruyne (20 assists) te overtreffen. 

Werder Bremen - Bayer Leverkusen, maandag 20.30 uur, FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Op maandag staan in Bremen twee ploegen tegenover elkaar met verschillende belangen. Peter Bosz en Daley Sinkgraven staan met Leverkusen precies 8 punten achter op koploper Bayern München. Na de winterstop haalde Leverkusen 19 punten uit 8 duels, een gedeeld clubrecord. 

Het Werder Bremen van Davy Klaassen is met 18 punten uit 24 duels liefst 8 punten verwijderd van de veilige vijftiende plaats, al heeft het wel een duel minder gespeeld dan de concurrentie. Bremen moet het tegen Leverkusen doen zonder Davy Klaassen, de vice-captain is geschorst. 

(FOX Sports)

Gerelateerd

Stand