Top 5: De mooiste goals van smaakmakers Haaland en Lewandowski

Het geluk van Bayern: Recordbreker Lewandowski weer fit

17 mei 2020
De herstart van de Bundesliga betekent ook de rentree van aanvaller Robert Lewandowski, dé spits van het seizoen. De topscorer van Bayern München raakte eind februari geblesseerd, maar miste vanwege de competitiestop slechts enkele wedstrijden. Een geluk bij een ongeluk.

Lewandowski, al jarenlang een van de meest trefzekere aanvallers van Europa, was dit seizoen helemaal onstuitbaar. Althans, voor de wanhopige verdedigers die hij met regelmaat in zijn spoor achterliet. De teller van de scherpschutter stond al op 39 goals in 33 officiële wedstrijden, toen hij tijdens de 0-3 zege bij Chelsea in de Champions League een breuk opliep in zijn scheenbeen.

Titelstrijd

Lewandowski moest tien dagen in het gips, waarna een revalidatie van enkele weken wachtte. In totaal moest hij rekening houden met een afwezigheid van vier weken. Een klap voor de Pool en voor Bayern. In de belangrijke fase van het seizoen kon een maand zonder de topscorer net het verschil maken in de spannende titelstrijd met Borussia Dortmund, RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach.

Bayern had op het moment van de blessure slechts een punt voorsprong op naaste belager Leipzig. Dortmund had een achterstand van vier punten en Gladbach stond nog twee punten lager, maar had een wedstrijd minder gespeeld.

Inmiddels ziet de situatie er een stuk rooskleuriger uit voor Bayern. Lewandowski hoefde vanwege de competitieonderbreking slechts de Bundesliga-duels met Hoffenheim en FC Augsburg te missen. De formatie uit München zette beide wedstrijden in winst om, terwijl Leipzig en Gladbach tegelijkertijd morsten. Bayern zag zodoende de voorsprong op de runner-up – inmiddels Dortmund - groeien tot vier punten. Maar nog belangrijker, met de terugkeer van de superspits is de kans dat Bayern veel punten gaat verspelen in de resterende negen speelrondes een stuk kleiner geworden.

Records

Lewandowski kan dit seizoen ongekende statistieken overhandigen. De Bundesliga-topscorer was in zijn 23 competitiewedstrijden maar liefst 25 keer trefzeker. Hij bleef pas in speelronde 12 voor het eerst droog staan. Intussen was hij al de eerste speler ooit geworden met goals in elf opeenvolgende Bundesliga-duels. Hij had tevens Bayern-legende Gerd Müller uit de boeken geschoten door zestien keer te scoren in de eerste elf speelrondes.

Naast zijn indrukwekkende prestaties in de competitie, was Lewandowski ook in Europa niet te stoppen. Hij vond niet minder dan elf keer het net in zes wedstrijden, waaronder een kwartet tegen Rode Ster Belgrado. Hij staat inmiddels op de topscorerslijst van de Champions League drie goals voor op nummer twee Erling Haaland van Dortmund. (FOX Sports)

Alle Bundesliga-duels zie je LIVE op FOX Sports

De wedstrijd Union Berlin - Bayern München zie je zondag 17 mei om 18.00 uur LIVE op FOX Sports 1 en 4

Gerelateerd

Stand