Weghorst on fire: alle Bundesliga-goals van Weghorst dit seizoen!

Recordjager Weghorst kan zich scharen in rijtje met Klinsmann en Makaay

23 mei 2020
Wout Weghorst miste afgelopen week de herstart van de Bundesliga door een schorsing, maar hervat deze week zijn race naar de geschiedenisboeken. De Nederlandse spits kan zich dankzij zijn scoringsdrift in een illuster rijtje scharen.

Afgelopen seizoen kende Weghorst een uitstekend debuutjaar in de Bundesliga. Hij werd met zeventien competitiegoals de meest scorende nieuwkomer ooit voor VfL Wolfsburg. Weghorst loste Mario Gomez (16 goals in zijn eerste jaar) af als best presterende debutant voor Die Wölfe.

Ook erkende schutters als Edin Dzeko (8 doelpunten bij zijn Bundesliga-première) en Grafite (11 goals in zijn debuutjaar) legden het af tegen de Nederlandse aanvaller.

Dzeko en Grafite verdwenen eveneens uit de geschiedenisboeken als maker van de meeste hattricks. In speelronde 22 van zijn tweede seizoen was Weghorst goed voor zijn derde hattrick in de Bundesliga. Nooit eerder slaagde een Wolfsburg-speler erin om meer dan twee hattricks te produceren. 

Gerd Müller, Klinsmann, Makaay en Weghorst? 

Weghorst scoorde tot dusverre 11 keer en weet dat hij zich met nog minstens 4 goals dit seizoen in een illuster rijtje kan scharen. Slechts achttien spelers uit de Bundesliga-historie wisten namelijk zowel in het eerste als het tweede seizoen 15 keer of meer te scoren. Grote namen als Gerd Müller en Jürgen Klinsmann staan in dit lijstje.

De eer is voornamelijk weggelegd voor Duitse topscorers. Qua buitenlandse aanvallers is het lijstje beperkt tot Roland Sandberg (1. FC Kaiserslautern), Toni Polster (1. FC Köln), Lucas Barrios (Borussia Dortmund) én Roy Makaay (Bayern München). Das Phantom kwam in zijn eerste twee jaren voor de Rekordmeister tot respectievelijk 23 en 22 goals. 

Toeslaan tegen topploegen

Weghorst zal in de slotfase van het seizoen het beste in zichzelf naar boven moeten halen om tot 15 goals of meer te komen. Er wachten hem nog ontmoetingen met topploegen Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach én Bayern München.

Verder speelt Wolfsburg nog tegen SC Freiburg en Schalke 04, twee concurrenten uit de subtop van de Duitse competitie. Weghorst neemt het ook nog op tegen laagvlieger Werder Bremen en het matig presterende Eintracht Frankfurt. Dortmund is dit weekend de tegenstander van Wolfsburg

(FOX Sports)

Alle Bundesliga-duels zie je LIVE op FOX Sports

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund zie je zaterdag om 15.30 LIVE op FOX Sports 1 en 4
 

Gerelateerd

Stand