Van Veenendaal: "Wilde graag terug naar Nederland"

Van Veenendaal verruilt Atlético voor PSV

14 mei 2020
Keepster Sari van Veenendaal keert terug op de Nederlandse velden. De aanvoerster van het nationale elftal verruilt de Spaanse club Atlético Madrid transfervrij voor PSV. Van Veenendaal, vorig jaar uitgeroepen tot beste keepster ter wereld, was bij Atlético niet verzekerd van een basisplaats. Ze ondertekende in Eindhoven een contract voor één jaar.

"Ik ben blij om terug te keren naar Nederland en kom hier zeker niet spelen om een stapje terug te doen", zegt de 30-jarige Van Veenendaal. "Ik wil het talentvolle team wat er al staat bij PSV helpen met mijn ervaring en blijf tegelijkertijd leergierig en gemotiveerd om beter te worden."

Met Van Veenendaal onder de lat veroverde Oranje in 2017 op het EK in eigen land de Europese titel. Ze was aanvoerster van de ploeg die vorig jaar op het WK in Frankrijk de finale haalde. De 'Leeuwinnen' moesten het daarin afleggen tegen de Verenigde Staten (0-2). Van Veenendaal kreeg na afloop wel de Gouden Handschoen, voor beste keepster van het toernooi.

De Utrechtse brak door bij FC Twente en speelde tussen 2015 en 2019 in Engeland voor Arsenal. Met PSV gaat Van Veenendaal volgend seizoen de Champions League in. De voetbalsters uit Eindhoven stonden bovenaan in de eredivisie, die vorige maand vanwege de coronacrisis werd beëindigd. De KNVB wees geen kampioen aan. (ANP)

Gerelateerd