Tonny Vilhena
Tonny Vilhena - © Pro Shots

Rusland opent grenzen voor buitenlandse profsporters

17 mei 2020
De Russische regering laat buitenlandse profsporters weer terugkeren naar hun clubs in Rusland.

Atleten en coaches die een contract hebben in Rusland, komen wel eerst onder medische observatie en gaan twee weken in quarantaine bij aankomst.

De maatregel om het reisverbod te versoepelen is opvallend, omdat het coronavirus in Rusland nog lang niet onder controle lijkt. Het aantal besmettingen is volgens de regering opgelopen naar meer dan 280.000.

President Vladimir Poetin zei niettemin afgelopen week dat het normale leven weer geleidelijk moet worden opgepakt in Rusland. Dat geldt ook voor de sport. Zo is het de bedoeling dat de hoogste voetbalcompetitie op 21 juni wordt hervat.

De buitenlandse spelers met een contract bij een Russische club in de Premjer Liga kunnen nu dus terug en de trainingen weer oppikken, luidde een regeringsverklaring.

FC Zenit koerst af op de landstitel. De regerend kampioen uit Sint-Petersburg heeft na 22 van de 30 speelrondes negen punten voorsprong op Lokomotiv Moskou en Krasnodar, de club van Oranje-international Tonny Vilhena. Guus Til staat onder contract bij Spartak Moskou. (ANP)

Gerelateerd