Samenvatting 1. FC Köln - Mainz 05

Veerkrachtig Mainz berooft Köln van zege

17 mei 2020
1. FC Köln heeft bij de hervatting van de Bundesliga niet weten te winnen van Mainz 05. Het Nederlands getinte Mainz kwam sterk terug na een vroege achterstand en sleepte een punt uit het vuur: 2-2.

Köln kende een droomstart dankzij oud-Eredivisie-speler Mark Uth. De begaafde linkspoot benutte in de zesde minuut een zelf versierde penalty. Er waren geen Köln-supporters om het vroege doelpunt te vieren, maar in het stadion was er dankzij een fraaie supportersactie toch nog steun voor de spelers van de thuisploeg.

De 2-0 van Florian Kainz in de 53ste minuut leek de nekslag voor het laaggeklasseerde Mainz, maar juist na het incasseren van de tweede tegentreffer richtte de ploeg van Achim Beierlorzer zich op.

Invaller Taiwo Awoniyi - ooit speler van N.E.C. - was na een mooie steekbal van Mainz-uitblinker Robin Quaison goed voor de 2-1, Pierre Kunde produceerde na een mooie rush in de 72ste minuut de gelijkmaker.

Ook na een invalbeurt van Kingsley Ehizibue kon Köln de zege niet meer binnenslepen. Mainz - met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius als basisspelers en Jeffrey Bruma de gehele wedstrijd op de bank - pakt een belangrijk punt in de degradatiestrijd en heeft 27 punten na 26 duels. Köln heeft zes punten meer, maar verlies door het weggeven van de zege wel de aansluiting in de race om Europees voetbal. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand