Eric Gudde
Eric Gudde - © Pro Shots

Gudde: "Bekerfinale zou de openingswedstrijd kunnen zijn"

17 mei 2020
Eric Gudde, directeur betaald van de KNVB, kan zich voorstellen dat na augustus de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht toch nog wordt gespeeld. Het duel zou dan voornamelijk om de sportieve eer moeten gaan.

"Die wedstrijd kan sowieso niet voor 31 augustus worden gespeeld", doelde hij bijStudio Voetbal op het verbod op sportwedstrijden tot 1 september vanwege het coronavirus. "Dus de plekken voor Europees voetbal zijn dan al noodgedwongen vergeven. Je kunt wel een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd in september of oktober gaan spelen. Daar kunnen we altijd nog naar kijken. Maar het is dan geen wedstrijd meer om een Europees ticket."

FC Utrecht voelt zich benadeeld door de KNVB, die vanwege de coronacrisis onder meer besloot om ook de bekerfinale in dit afgebroken seizoen niet meer te spelen. Volgens de voetbalbond kan de club uit de domstad ook op basis van de ranglijst (zesde) geen aanspraak maken op Europees voetbal. FC Utrecht is het daar niet mee eens omdat Willem II (vijfde) slechts drie punten meer vergaarde. De Tilburgers hebben bovendien een wedstrijd meer gespeeld en een slechter doelsaldo dan het elftal van trainer John van den Brom.

FC Utrecht heeft komende week weer een onderhoud met de KNVB. Het bestuur stapt vooralsnog niet naar de rechter maar richt zich de komende tijd vooral op de UEFA, waarmee de advocaat van de club naar eigen zeggen al positieve gesprekken heeft gevoerd. (ANP)

Podcast: Voetbalpraat - 17 mei

17 mei 2020
Podcast: Voetbalpraat - 17 mei
Voetbalpraat met Jan Joost van Gangelen, Mario Been, Vincent Schildkamp en Hans Kraay jr. Er wordt onder meer gesproken over de Nederlandse bekerfinale,...