Neven Subotic
Neven Subotic - © FOXSports.NL

Subotic: kritisch kijken naar herstart Bundesliga

18 mei 2020
Voetballers in de Bundesliga doen er goed aan heel kritisch terug te blikken op de herstart van de competitie, het afgelopen weekeinde. Dat zegt Neven Subotic, de verdediger die met Union Berlin verloor (2-0) van koploper Bayern München. Clubs en spelers dienden zich in verband met de coronacrisis aan strikte protocollen te houden.

"Laten we de komende dagen elkaar heel goed vertellen wat allemaal niet goed ging", aldus de oud-speler van onder meer Borussia Dortmund. In details trad hij niet. "Iedereen let op ons, dat moeten we ons heel goed realiseren. En niet alles is gegaan zoals de bedoeling was. Dat is natuurlijk ook logisch, als er met 36 clubs aan een geheel nieuw project wordt begonnen."

Subotic, voormalig international van Servië, mengt zich al weken in het debat over de herstart. Zo vroeg hij om meer inspraak voor de voetballers bij de beslissing om in deze tijden weer te gaan voetballen. "Nu vraag ik om nog meer discipline van alle spelers bij het uitvoeren van alle nieuwe regels. Gelukkig gingen ook heel veel dingen goed. Als ik de balans op maak zeg ik, het was oké. Maar laten we er nu niet te gemakkelijk over gaan denken."

Als eerste van de grotere competities in Europa is de Duitse Bundesliga de afgelopen dagen begonnen met voetballen. (ANP)

Gerelateerd

Stand