Het affiche der affiches in Duitsland behoeft natuurlijk weinig uitleg. Mocht je nog twijfelen, dan hebben wij zes redenen om Der Klassiker te kijken.
1. Titelstrijd

Borussia Dortmund tegen Bayern München is een cruciaal duel in de strijd om de titel in de Bundesliga. Wil Dortmund Bayern dit seizoen van de troon stoten, dan zal er gewonnen moeten worden dinsdagavond. Het gat bedraagt nu vier punten en Bayern lijkt geen ploeg die nog veel punten zal verspelen.

Onder Hansi Flick maakte Der Rekordmeister een indrukwekkende opmars. Van de laatste dertien Bundesliga-duels verloor Bayern er niet één en speelde het slechts één keer gelijk. Dortmund is ook in uitstekende doen en won de laatste zes wedstrijden.

2. Lewa vs. Haaland

Een interessante clash tussen de gelouterde topscorer en het toptalent die de doelpunten aaneenrijgt. Lukt het Haaland om ook na Der Klassiker één-op-één te lopen? Dan moet hij scoren; de Noor staat nu op 10 uit 10 in de Bundesliga. Lewandowski heeft zelfs een nog beter ratio. De Pool staat op 27 treffers in 25 competitieduels.

3. Oud-teamgenoten

Tal van spelers bewandelden vooral de weg van Dortmund naar München. Omgekeerd iets minder, maar bijvoorbeeld Mario Götze verliet Bayern voor Dortmund, de club waar hij zijn carrière ook begon. Mats Hummels ging eveneens van Dortmund naar Bayern en weer terug. Bayern-topschutter Lewandowski maakte in het verleden furore bij BVB.

4. Revanchegevoelens

Borussia Dortmund heeft wat goed te maken na de eerdere Klassiker van dit seizoen. In eigen huis was Bayern namelijk oppermachtig met een 4-0 uitslag tot gevolg. 

5. Garantie voor doelpunten

In de laatste zes wedstrijden tussen de Duitse grootmachten werd er steeds minimaal vier keer gescoord. Saai was het dus nooit, en ook nu lijkt een slaapverwekkende vertoning allerminst voor de hand te liggen. Bayern en Dortmund zijn namelijk de meest scorende ploegen van de Bundesliga. 

6. Toegevoegd stadiongeluid

Aan de uitzending op FOX Sports 1 is stadiongeluid toegevoegd van fans. FOX Sports maakt hiervoor gebruik van een audiospoor dat wordt aangeleverd vanuit Duitsland. Een nieuwe ervaring dus!

Borussia Dortmund - Bayern München zie je dinsdagavond om 18.30 uur LIVE op FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Quiz: Vergeten voetballers

23 mei 2020
Quiz: Vergeten voetballers
Het is weer zaterdag, dus tijd voor een nieuwe quiz. Hoe goed ben jij thuis in de categorie 'vergeten voetballers'?

Gerelateerd

Stand