Stuttgart in protest na late strafschop tegen

Protest Stuttgart na nederlaag wegens 'onjuist' handelen arbiter

20 mei 2020
VfB Stuttgart heeft protest aangetekend tegen het resultaat van de wedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden. De nummer drie van de 2. Bundesliga verloor zondag de eerste wedstrijd na de herstart met 2-1 dankzij een strafschop in de blessuretijd.

“De reden voor ons protest is dat we ervan overtuigd zijn dat het handelen van de scheidsrechter in de aanloop naar de winnende goal van SV Wehen Wiesbaden tegen de regels in was en van directe invloed was op de einduitslag”, verklaarde technisch directeur Sven Mislintat op de clubsite.

Hamadi Al Ghaddioui van Stuttgart zou hands hebben gemaakt, waarna de VAR arbiter Sascha Stegemann naar de beelden liet kijken. Hoewel de scheidsrechter zelf niets waarnam, besloot hij een strafschop te geven op het advies van zijn assistent. Phillip Tietz schoot vervolgens de winnende treffer binnen.

Na de nederlaag zakte Stuttgart naar de derde plaats op zeven punten achterstand van koploper Arminia Bielefeld. Runner-up Hamburger SV heeft evenveel punten als Stuttgart, maar een beter doelsaldo. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand