Timo Werner
Timo Werner - © Pro Shots

Bundesliga in cijfers: Speelronde 27

24 mei 2020
Speelronde 27 in de Bundesliga gaat zondag verder met Schalke 04 - FC Augsburg, FSV Mainz 05 - RB Leipzig en FC Köln - Fortuna Düsseldorf. Wij blikken vooruit aan de hand van een aantal leuke én nuttige feitjes.

Heb jij al een favoriet Bundesliga-team? Adopteer er één via #MijnMannschaft

Schalke 04 - FC Augsburg, zondag 13.30 uur, FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Schalke is ongeslagen in de laatste acht Bundesliga-wedstrijden tegen Augsburg, de langste ongeslagen reeks voor Schalke tegen een huidige Bundesliga-club.

Maar de Koningsblauen hebben ook al acht wedstrijden op rij niet weten te winnen en scoorden slechts twee keer in die acht duels. Dat is minder dan elk ander Bundesliga-team in die periode. 

Mainz 05 - RB Leipzig, zondag 15.30 uur, FOX Sports 1 en FOX Sports 4

De 8-0 zege van RB Leipzig in het heenduel met 1. FSV Mainz 05 dit Bundesliga-seizoen was de grootste overwinning van Leipzig in een officieel duel, terwijl het ook de grootste nederlaag voor Mainz betekende. Timo Werner noteerde een hattrick én drie assists in dat duel.

Nadat Mainz in de eerste 21 Bundesliga-duels dit seizoen geen enkele keer gelijkspeelde, noteerde de ploeg drie remises in de laatste vijf competitiewedstrijden. RB Leipzig speelde zelfs de drie laatste competitieduels gelijk. 

FC Köln - Fortuna Düsseldorf, zondag 18.00 uur, FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Köln lijkt zeker van lijfsbehoud. Het verzamelde dit seizoen tot dusver 33 punten, de laatste Bundesliga-ploeg die met zoveel punten of meer na 26 wedstrijden alsnog degradeerde was Alemannia Aachen in het seizoen 2006/'07.

Voor Düsseldorf zijn de vooruitzichten minder gunstig. Met 23 punten na 26 wedstrijden (net als in 1991/92) heeft Düsseldorf het laagste puntenaantal in deze fase van de competitie na het seizoen 1986/87, toen de ploeg degradeerde uit de Bundesliga (destijds 19, omgerekend naar 3 punten per zege).  

(FOX Sports)

Gerelateerd

Stand