Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © Pro Shots

Sommige buitenlandse atleten wel welkom in VS

23 mei 2020
De Verenigde Staten zullen sommige buitenlandse atleten toestaan deel te nemen aan professionele sportevenementen in de VS en vrijstellen van toegangsverboden die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Dat heeft waarnemend minister Chad Wolf van het binnenlandse veiligheidsministerie Homeland Security bekendgemaakt.

"In de huidige omstandigheden hebben Amerikanen hun sport nodig. Het is tijd de economie te heropenen en onze professionele atleten weer aan het werk te krijgen", aldus Wolf in een verklaring.

Naast de atleten is de vrijstelling ook van toepassing op essentiële stafleden, echtgenoten en personen die afhankelijk zijn van de sportcompetities. Hieronder vallen onder meer de Major League Baseball, basketbalcompetitie NBA voor mannen en vrouwen, professionele mannelijke en vrouwelijke golfers, ijshockeycompetitie NHL en proftennissers en -tennissters.

Grote Amerikaanse professionele sporten werden eerder stopgezet als onderdeel van de inspanningen om Covid-19 aan te pakken. Trump stelde ook een toegangsverbod in voor reizigers uit China, waar de pandemie begon, evenals Iran en een groot deel van Europa. (ANP)

'MLS in juni hervat in Orlando'

23 mei 2020
De MLS heeft plannen om het seizoen in juni te hervatten. Dat zou moeten gebeuren in Orlando, met alle 26 ploegen. Dat weten verschillende media...

Gerelateerd