Thiago Alcántara mist dinsdag de belangrijke uitwedstrijd van Bayern München tegen Borussia Dortmund. De middenvelder is nog onvoldoende hersteld van een spierblessure.

"Dat is jammer voor hem en de hele ploeg", vertelde trainer Hansi Flick maandag op de persconferentie. "Ik had hem er heel graag bij gehad. Maar het gaat gewoon nog niet." Verdediger Jérôme Boateng, die zaterdag tegen Eintracht Frankfurt (5-2) uitviel met een lichte spierblessure, is wel beschikbaar.

Koploper Bayern München zet met een zege op de naaste achtervolger een reuzenstap op weg naar de achtste landstitel op rij. De voorsprong op de nummer 2 groeit dan naar zeven punten, met nog zes competitiewedstrijden te spelen.

Bayern München won eerder dit seizoen voor eigen publiek met 4-0 van Borussia Dortmund. "Maar na de winterstop zijn ze anders gaan spelen", weet Flick. "Ze zijn defensief stabieler geworden. Ik kan me ook voorstellen dat ze een beetje verdedigend beginnen. Maar we zullen ook reageren als dat niet het geval is."

Borussia Dortmund - FC Bayern München zie je dinsdag 26 mei om 18.30 uur LIVE op FOX Sports 1

Gerelateerd

Stand