Rick Karsdorp
Rick Karsdorp - © Pro Shots

Karsdorp klaar bij Feyenoord: "Veel ingeleverd om terug te komen"

28 mei 2020
Rick Karsdorp speelt naar zijn eigen verwachting volgend seizoen niet meer voor Feyenoord.

De rechtsback werd afgelopen seizoen door de Rotterdammers gehuurd van AS Roma, van wie hij sindsdien niets meer hoorde. "Ik heb natuurlijk veel ingeleverd om hier te terug te komen. Ik wilde het plezier weer terugvinden en dat is zeker gelukt", aldus Karsdorp tegen de NOS. "Maar om dit nou nog een jaar te doen, dat is zo'n groot verschil."

De terugkeer van Karsdorp bij Feyenoord was geen onverdeeld succes. De eerste maanden onder trainer Jaap Stam, die vroeg in het seizoen opstapte, verliepen moeizaam. Na een operatie aan zijn lies ging de drievoudig international onder Dick Advocaat weer spelen en schurkte naar eigen zeggen tegen het niveau van voor zijn blessure aan. 

"Ik had gehoopt iets meer wedstrijden te spelen, maar ik ben blij dat ik hier een jaar heb kunnen spelen."

AS Roma

Karsdorp zou graag bij AS Roma terugkeren om een poging te doen alsnog te slagen. Of hij daar de kans voor krijgt is voor hem nog niet duidelijk. Na de mededeling vorig seizoen dat hij niet in de plannen van trainer Paulo Fonseca voorkwam hoorde de 25-jarige niets meer. 

"Dat kan ook een signaal zijn, dat ze er klaar mee zijn", verzucht Karsdorp, die nog steeds het liefst wil slagen in de Serie A. "Als Roma mij nog ziet zitten, zou ik daar vol voor mijn kansen gaan. Ik ben daar weggegaan met blessures. De duels die ik er heb gespeeld, heb ik het niet verkeerd gedaan."

Het contract van Karsdorp in Roma loopt nog twee jaar door. (FOX Sports)