Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz zuchtte eens diep toen hij de vraag kreeg welke spelers voor de uitwedstrijd vrijdag tegen SC Freiburg twijfellgevallen zijn. "Dat zijn ze bijna allemaal", antwoordde hij. "En voor onze speelwijze hebben we toch echt spelers nodig die 100 procent fit zijn."

De ploeg van Bosz werd bij de hervatting van de Bundesliga met een zwaar programma geconfronteerd. Het duel met middenmoter Freiburg is de vierde wedstrijd voor Leverkusen in elf dagen en dat na een verre van optimale voorbereiding gedurende de coronastop.

Contactsport

"Voetbal is een contactsport", legde Bosz uit. "Je krijgt tikken die je tijdens de wedstrijd niet voelt. Pas een of twee dagen later denk je: hé, wat mankeer ik op die plek? Dat is vrij normaal en fysiek ook heel goed op te vangen als de volgende wedstrijd nog even op zich laat wachten. Maar als je snel weer moet aantreden, valt het niet mee om tijdig weer topfit te zijn."

Bosz zei over het drukke schema eerder al het volgende:

Doorbroken reeks 

Leverkusen verloor afgelopen dinsdag thuis met 1-4 van VfL Wolfsburg. Dat was de eerste nederlaag voor de ploeg van Bosz sinds 1 februari, nadat het 19 punten uit zeven duels behaalde. "We hebben maandenlang zeer goed en zeer succesvol gespeeld. Nu hebben we een wedstrijd verloren. Tegen Freiburg moeten we laten zien dat het een slippertje was."

Op de vraag hoe het komt dat Leverkusen het dit seizoen zo goed doet in uitwedstrijden, antwoordde Bosz dit:

Top vier 

Ondanks de nederlaag van Leverkusen tegen Wolfsburg is ​Die Werkself ​nog altijd in de race om de bovenste vier plaatsen. Hoewel Bayern München inmiddels wederom lijkt af te stevenen op het landskampioenschap, is het gat met nummer twee Borussia Dortmund nog altijd slechts vier punten. (FOX Sports/ANP)

​SC Freiburg - Bayer Leverkusen zie je vrijdag om 20.30 uur LIVE op FOX Sports 1 en 4

Podcast: Voetbalpraat - 28 mei

28 mei 2020
Podcast: Voetbalpraat - 28 mei
Voetbalpraat van donderdag 28 mei met Pascal Kamperman, Mario Been, Vincent Schildkamp en Leo Driessen over het toegevoegde stadiongeluid, de...

Gerelateerd

Stand