Uitgebreid afscheidsinterview Verhaegh: "WK was heel bijzonder"

Ex-international Verhaegh stopt: "Niet het einde dat je voor ogen hebt"

3 juni 2020
Paul Verhaegh heeft zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld. De 36-jarige verdediger van FC Twente maakte woensdag zijn afscheid als profvoetballer bekend.

Verhaegh speelde in de jeugdopleiding van VVV-Venlo en PSV, maar maakte zijn debuut voor AGOVV. Daarna speelde de rechtervleugelverdediger voor FC Den Bosch, Vitesse, FC Augsburg, VfL Wolfsburg en FC Twente.

Het hoogtepunt van zijn carrière beleefde hij in 2014, toen Verhaegh voor het Nederlands elftal in actie kwam tegen Mexico tijdens de achtste finale van het WK. In totaal speelde hij drie interlands. 

Paul Verhaegh op de elftalfoto van Nederland - Mexico | ANP

Het afscheid bij FC Twente - waarvoor Verhaegh mede door blessures slechts zeven keer speelde - verliep anders dan de 36-jarige verdediger gehoopt had.

"Het is niet het einde dat je voor ogen hebt. Normaal gesproken leef je naar zo'n laatste wedstrijd toe. Wil je in het stadion staan op het veld en familie en vrienden uitnodigen om zo'n laatste wedstrijd bewust mee te maken. Maar het was zeven minuten in het Gelredome. Ik had graag vaker op het veld gestaan voor FC Twente, maar dat zijn dingen die je niet meer veranderd." 

Ondanks de aparte omstandigheden heeft Verhaegh vrede met zijn afscheid. "Uiteindelijk is het prima zo, ik ben blij met de carrière die ik heb gehad en kijk op vele mooie momenten terug. Uiteindelijk denk ik dat Nederland mooi was, maar dat ik mijn mooiste jaren in het buitenland heb gekend en daar mijn beste voetbal heb laten zien. Mijn periode in Augsburg was absoluut het mooiste. Daar kijk ik met het meeste plezier op terug." 

Ook zijn tijd in Oranje noemt Verhaegh als hoogtepunt: "Ik heb natuurlijk het WK meegemaakt, daar een wedstrijd gespeeld en de derde plek weten te bemachtigen. Die tien weken waren heel bijzonder. Dat vergeet je nooit meer."

Verhaegh gaat niet definitief afscheid nemen van de voetbalwereld. "Ik wil absoluut in de voetballerij actief blijven. In wat voor functie wil ik nog voor mezelf gaan uitzoeken." (FOX Sports)