Bron: Instagram Denzel Dumfries
Bron: Instagram Denzel Dumfries - © FOXSports.NL

Memphis en Dumfries demonstreren in Rotterdam tegen racisme

4 juni 2020
Twee dagen na zijn aanwezigheid op de Amsterdamse Dam demonstreerde Memphis Depay woensdagavond ook in Rotterdam tegen racisme.

"Ik voelde in mijn hart dat ik er moest zijn", zei de spits van het Nederlands elftal in het televisieprogramma Beau op RTL 4. "Ik zie wat er in Nederland gebeurt en ervaar het sinds ik klein ben."

"Het was mooi om te zien dat er mensen van allerlei soorten en kleuren waren", vervolgde Depay. "Het is tijd voor opstand bij ons. Sommige dingen worden ondergesneeuwd. Het was mijn plicht om daar weer te zijn. Ik heb een voorbeeldfunctie. Ik heb ook met veel pijnlijke dingen moeten dealen. Laatst noemden ze me nog bananenplukker. Niet face to face maar op internet. Het is klaar, we moeten het niet meer accepteren. We gaan nu door."

Ook PSV-speler Denzel Dumfries was aanwezig bij het protest in Rotterdam. De rechtsback plaatste een foto op Instagram. "Hier staat een trotse zwarte man", schrijft Dumfries bij de foto. "Trots op zijn huidskleur. Een man die zijn weg naar boven vocht. Die racistische opmerkingen tegen hem overwonnen heeft en hier nog steeds dagelijks mee geconfronteerd word. Ik sta daar boven."  (FOX Sports/ANP)

 

 

 

Podcast: Voetbalpraat - 3 juni

3 juni 2020
Podcast: Voetbalpraat - 3 juni
Voetbalpraat van woensdag 3 juni 2020. Jan Joost van Gangelen bespreekt de actualiteit met Cristian Willaert, Vincent Schildkamp en Kees Kwakman....