Peter Bosz moet het dinsdag met Bayer Leverkusen in de halve finales van het Duitse bekertoernooi stellen zonder Kai Havertz.

De 20-jarige Duitser, dit seizoen al vaak beslissend voor Leverkusen, is niet fit genoeg om aan te treden tegen vierdeklasser 1. FC Saarbrücken. Havertz ontbrak zaterdag ook al in de topper tegen Bayern München, die Leverkusen na een vroege voorsprong met 4-2 verloor.

"Deze wedstrijd komt te vroeg voor Kai", zei Bosz. "Hij zou wel kunnen spelen, maar daar waren dan risico's aan verbonden. En die willen we niet nemen." Havertz heeft wat last van een knie en kampt ook met spierklachten. Bosz hoopt dat hij de aanvallende middenvelder zondag tegen Schalke 04 wel weer kan opstellen. Havertz is met elf doelpunten de topscorer van Leverkusen in de Bundesliga.

Bosz kan in de uitwedstrijd tegen Saarbrücken ook geen beroep doen op Daley Sinkgraven, Lars Bender en Leon Bailey. Sinkgraven is na een teenblessure wel weer in training. "Hopelijk kan Daley snel weer spelen", aldus de trainer uit Apeldoorn.

Met FC Saarbrücken treft Leverkusen dé verrassing van het toernooi om de DFB-Pokal. De club uit de Regionalliga, het vierde niveau, schakelde met 1. FC Köln en Fortuna Düsseldorf al twee clubs uit de Bundesliga uit.

"Ze zijn ook eerste geworden in de competitie. We hebben groot respect voor Saarbrücken", aldus Bosz, die niet van plan is om spelers te gaan sparen. "We gaan er namelijk alles aan doen om de finale te halen. Ik denk wel dat het voor ons een voordeel is dat er geen toeschouwers bij de wedstrijd zijn. In een vol stadion wordt iedere aanval, iedere balverovering door de fans van de thuisclub hartstochtelijk toegejuicht. Dat helpt de spelers, maar daar is morgen dus geen sprake van."

1. FC Saarbrücken - Bayer Leverkusen zie je dinsdag vanaf 20.45 uur op FOX Sports 1 en 4 

Gerelateerd

Stand