Alfred Schreuder
Alfred Schreuder - © Pro Shots

Schreuder per direct weg bij Hoffenheim

9 juni 2020
Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij de TSG 1899 Hoffenheim. Het contract van de 47-jarige Schreuder liep nog twee jaar door, tot medio 2022, maar is ontbonden.

Ook broer en assistent-trainer Dick Schreuder verlaat de club per direct.

Hoffenheim staat op de zevende plaats in de Bundesliga en doet met nog vier wedstrijden te gaan volop mee in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van Schreuder bleef in de laatste vier duels ongeslagen en pakte daarin acht punten, na een periode waarin het een stuk minder ging. Dieptepunt was de zware 6-0-nederlaag voor eigen publiek tegen Bayern München, kort voordat de competitie in maart vanwege het coronavirus tijdelijk werd stilgelegd.

Zaterdag wist de formatie van Schreuder nog een punt te pakken tegen Fortuna Düsseldorf na een snelle achterstand en rode kaart.

"Jammer, maar we moeten eerlijk zijn"

"Helaas konden we het niet eens worden over de manier waarop we TSG in de toekomst willen leiden", zegt de Barnevelder op de website van de nummer 7 van de Bundesliga.

"Het is jammer. Maar het hoort er in het beroepsleven nu eenmaal bij dat je soms uiteenlopende meningen hebt. Je moet dan eerlijk tegen elkaar zijn en de juiste consequenties trekken", aldus de 47-jarige Schreuder. "Ik wist vanaf het begin dat het een grote uitdaging zou zijn. Ik heb heel veel plezier gehad in mijn werk hier. Ik ben de club dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om in de Bundesliga te werken." 

Schreuder volgde een jaar geleden Julian Nagelsmann op als hoofdtrainer van Hoffenheim. Hij keerde zo terug bij de club waar hij eerder al als assistent had gewerkt. "Alfred zorgde voor stabiliteit in het team na de wijziging van afgelopen zomer en zorgde ervoor dat we bovenin de middenmoot staan", zegt algemeen directeur Peter Görlich.

Uiteenlopende meningen

De gesprekken met Schreuder over de toekomst van de club leidden echter tot een breuk. "We hadden uiteenlopende meningen over belangrijke vraagstukken, waardoor het geen zin meer zou hebben om na dit seizoen met elkaar verder te gaan", aldus technisch directeur Alexander Rosen. Hoffenheim heeft daarom besloten om per direct afscheid te nemen van de broers Schreuder. De andere assistenten maken het seizoen af, met hulp van Marcel Rapp en Kai Herdling. Hoffenheim ontvangt vrijdag RB Leipzig, de huidige club van Nagelsmann.

Schreuder werkte als trainer eerder bij Vitesse, FC Twente en Ajax, waar hij assistent was van Erik ten Hag. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand