Eintracht wil opnieuw stunten tegen Bayern in halve finale Duitse beker

Frankfurt koestert underdogpositie, Bayern aast op revanche

10 juni 2020
Eintracht Frankfurt gaat woensdag naar Bayern München met als doelstelling om "het onmogelijke mogelijk te maken" in de halve finale van de DFB Pokal.

Trainer Adi Hütter weet dat zijn ploeg de underdog is in München. "Het is duidelijk dat Bayern de favoriet is, dat zijn zij altijd. Momenteel is Bayern ook een klasse apart", zei de coach een dag voor de halve eindstrijd. "Maar we gaan er alles aan doen om ze te verrassen."

Frankfurt ging ruim twee weken geleden, kort na de hervatting van de Bundesliga, ook al naar München. Toen verloor de ploeg van Hütter het competitieduel met 5-2. "Wij hebben een perfecte dag nodig en Bayern een iets mindere. Dan is er wat mogelijk."

Frankfurt, de club van onder anderen Jonathan de Guzman en Bas Dost, moet het doen zonder Filip Kostic. De Serviër, oud-speler van FC Groningen, is geschorst na zijn rode kaart in de kwartfinale van de DFB-Pokal tegen Werder Bremen. "Filip is een belangrijke speler voor ons, we gaan hem missen. We moeten het als collectief doen", aldus de Oostenrijkse trainer.

Revanche

Bekerhouder Bayern wil op zijn beurt revanche nemen op Frankfurt. De koploper in de Bundesliga verloor twee jaar geleden de finale van Die Adler met 3-1.

"Ik heb het gevoel dat het team op dit punt weet wat het moet doen. De spelers geven in elke wedstrijd honderd procent", zei coach Hansi Flick over zijn ploeg die sinds de hervatting van de Bundesliga indruk maakte met vijf overtuigende zeges.

Flick is desondanks op zijn hoede voor Frankfurt. "Zij kunnen een tegenstander pijn doen, zeker bij standaardsituaties zijn ze gevaarlijk, We moeten 90 minuten gefocust zijn. Ons team kent de sterkte van Frankfurt, maar we kennen ook onze kracht."

De Bayern-trainer kan tegen Frankfurt een beroep doen op dezelfde spelers die zaterdag afrekenden met Bayer Leverkusen, de ploeg van coach Peter Bosz. Die plaatste zich dinsdagavond al voor de finale in Berlijn door 1. FC Saarbrücken met 3-0 te verslaan en wordt dus opnieuw de tegenstander.

"We hebben de bekerfinale in Berlijn die we verloren van Frankfurt nog vers in het geheugen. Dat willen we in de Allianz Arena niet nog eens meemaken", waarschuwde aanvoerder Manuel Neuer. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd