De spelers van Eintracht Frankfurt treden woensdagavond in de bekerwedstrijd bij Bayern München aan in een speciaal tenue. Op het shirt staat aan de voorzijde de slogan #blacklivesmatter.

De Duitse club van aanvaller Bas Dost en middenvelder Jonathan de Guzman wil daarmee de mondiale strijd ondersteunen tegen racisme en politiegeweld. Na de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd eind vorige maand in Minneapolis wordt overal in de wereld geprotesteerd, met deze leuze als een van de thema's.

Hoofdsponsor Indeed van Eintracht Frankfurt heeft voor deze wedstrijd in de halve finales van de Duitse beker ruimte gemaakt op het tenue om de boodschap uit te dragen. "Als team en als club verwerpen we alle vormen van racisme en vandaag willen we dat nog eens extra benadrukken", liet sportdirecteur Fredi Bobic weten.

De winnaar van het duel in München speelt op 4 juli in Berlijn tegen Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz. (FOX Sports/ANP)

​De halve finale van de DFB-Pokal tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt zie je woensdag om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 1 en 4

Gerelateerd