Samenvatting Bayern München - Eintracht Frankfurt

Bayern bereikt finale DFB Pokal na benauwde zege

10 juni 2020
Bayern München staat voor de 24ste keer in de clubhistorie in de Duitse bekerfinale. De koploper van de Bundesliga rekende in eigen huis met moeite af met Eintracht Frankfurt: 2-1.

Bayern verkeerde afgelopen weken in topvorm in de Bundesliga en was tegen Eintracht Frankfurt in de openingsfase ook oppermachtig. Mede door een enorme misser van Kingsley Coman bleef de schade voor Frankfurt echter beperkt tot één tegengoal in de eerste helft. Ivan Perisic - die de geblesseerde Serge Gnabry verving - kopte raak na goed voorbereidend werk van onder andere Coman.

Het missen van legio kansen voor rust, kwam Bayern in de tweede helft bijna duur te staan. Invaller Danny de Costa schoot raak in een fase waarin de thuisploeg niet meer oppermachtig was. In de 74ste minuut - vier minuten na de goal van Da Costa - verzekerde Robert Lewandowski Bayern alsnog van een ticket voor de bekerfinale. Daar kon ook invaller Bas Dost geen verandering meer in brengen. Joshua Zirkzee en Jonathan de Guzman kwamen helemaal niet in actie. 

Bayern München neemt in de finale op tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. De finale van de DFB Pokal wordt op 4 juli gespeeld in Berlijn. (FOX Sports)