Roy Makaay
Roy Makaay - © Pro Shots

Roy Makaay voorspelt triple voor Bayern München

11 juni 2020
Roy Makaay verwacht dat Bayern München dit seizoen de tweede triple, het landskampioenschap, de DFB-pokal en de Champions League, in de clubgeschiedenis binnensleept. De eerste keer dat de Duitse club daarin slaagde was in 2013.

"Het kampioenschap is bijna beslist. Je weet nooit hoe het in de beker gaat, maar vorige week versloegen ze Leverkusen behoorlijk eenvoudig. We weten niet of en wanneer de Champions League doorgaat. Maar ik denk dat ze dit seizoen alle drie de titels gaan winnen", vertelde de Nederlandse oud-speler van de Duitse club op de Amerikaanse zender ESPN na afloop van de halve finale van de Duitse beker tussen Bayern en Eintracht Franfurt (2-1). De finale speelt de club op 4 juli tegen Bayer Leverkusen.

Makaay, die in Duitsland de bijnaam Das Phantom had, speelde van 2003 tot 2007 in München. "Ze spelen geweldig voetbal. Misschien niet vandaag, maar het grootste deel van het seizoen." Hij is met name lovend over spits Robert Lewandowski. "Lewandowski wordt elk jaar beter", zei Makaay, die in 183 wedstrijden voor Bayern 103 goals scoorde.

Makaay kwam 43 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 6 maal. (ANP)

Gerelateerd