Hoffenheim is de huidige nummer zeven
Hoffenheim is de huidige nummer zeven - © Pro Shots

Zevende plek Bundesliga betekent Europees voetbal

11 juni 2020
Nu Bayern München zich heeft geplaatst voor de Duitse bekerfinale, levert ook de zevende eindklassering in de Bundesliga een ticket voor Europees voetbal op.

De nummer 7 van Duitsland mag volgend seizoen aan de voorronde van de Europa League deelnemen.

Bayern München speelt de bekerfinale tegen het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz en linksback Daley Sinkgraven. Bayern is al zeker van deelname aan de Champions League. Leverkusen hoopt zich nog voor de Champions League te kwalificeren, maar mag anders in de Europa League uitkomen.

TSG 1899 Hoffenheim is de huidige nummer 7 van de Bundesliga. Die club ontsloeg dinsdag trainer Alfred Schreuder, vanwege een verschil van inzicht. VfL Wolfsburg staat zesde. Bij die club is Wout Weghorst de topscorer.

Het is nog niet duidelijk hoe de Champions League en Europa League er volgend seizoen uitzien. Op 17 juni gaat de UEFA eerst bepalen hoe de huidige edities van beide toernooien waarschijnlijk in augustus nog worden uitgespeeld. Waarschijnlijk wordt dan ook bekend wanneer de voorronden van de Champions League en Europa League voor volgend seizoen beginnen. (ANP)

Goudmijn vier jaar langer bij AZ

11 juni 2020
Goudmijn vier jaar langer bij AZ
Kenzo Goudmijn heeft zijn contract bij AZ met vier jaar verlengd. De achttienjarige controlerende middenvelder tekende in het AFAS Stadion bij...

Gerelateerd

Stand