Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland - © Pro Shots

Dortmund heeft topschutter Haaland terug

11 juni 2020
Borussia Dortmund kan in de achtervolging op Bayern München weer beschikken over Erling Braut Haaland.

De 19-jarige Noorse spits, die in elf competitieduels tien doelpunten maakte, is zo goed als hersteld van een knieblessure. Zonder Haaland wist Dortmund te winnen van SC Paderborn (6-1) en Hertha BSC (1-0).

De ploeg van trainer Lucien Favre moet zaterdag ook winnen bij Fortuna Düsseldorf om kans te blijven maken op de titel in de Bundesliga. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Dortmund zeven punten achterstand op Bayern München. Bij verlies van Dortmund kan Bayern zaterdagavond tegen Borussia Mönchengladbach al de achtste landstitel op rij binnenhalen.

Marco Reus traint bij Dortmund sinds kort ook weer mee, na lange afwezigheid. Het duel met Fortuna Düsseldorf komt waarschijnlijk nog te vroeg voor de aanvoerder van de nummer 2 van de Bundesliga. Mats Hummels keert na een schorsing terug in de selectie.

Favre hoopt dat de uitgebreide wisselmogelijkheden (vijf in plaats van drie wissels per wedstrijd) ook na dit seizoen gehandhaafd blijven. "Ik vind het heel goed werken." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand