St. Juste en Boëtius
St. Juste en Boëtius - © Pro Shots

Bundesliga in cijfers: speelronde 31

14 juni 2020
Speelronde 31 in de Bundesliga gaat zondag verder met FSV Mainz 05 - FC Augsburg en Schalke 04 - Bayer Leverkusen. Wij blikken vooruit op beide duels aan de hand van een aantal leuke én nuttige feitjes.

Mainz 05 - FC Augsburg, zondag 15.30 uur, FOX Sports 1 & 4
Mainz versloeg Augsburg in zes van de laatste zeven ontmoetingen in de Opel Arena – van geen team won het sinds 2012/13 zoveel thuiswedstrijden in de Bundesliga.

Mainz staat momenteel drie punten boven de zestiende plek op de ranglijst, die de ploeg van Jean-Paul Boëtius, Jeremiah St. Juste en Jeffrey Bruma zou veroordelen tot play-offs voor handhaving; de laatste ploeg die zo’n voorsprong zo laat in het seizoen uit handen gaf was Fortuna Düsseldorf zeven jaar geleden. Nummer veertien Augsburg (Jeffrey Gouweleeuw) staat een punt boven Mainz.

Schalke 04 - Bayer Leverkusen, zondag 18.00 uur, FOX Sports 1 & 4
Schalke wist de laatste twaalf Bundesliga-duels niet te winnen (vijf remises, zeven nederlagen), een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1993.

Het Leverkusen van Peter Bosz wedt nog op twee paarden: Champions League-voetbal en het winnen van de DFB-Pokal. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand