Olympiastadion
Olympiastadion - © Pro Shots

Mogelijk enkele honderden fans welkom bij Duitse bekerfinale

11 juni 2020
Bayern München en Bayer Leverkusen voetballen op 4 juli de bekerfinale in een nagenoeg leeg Olympiastadion in Berlijn. Volgens een woordvoerder van de Duitse regering zijn er hooguit een paar honderd fans welkom in het voetbaltheater met 74.000 plaatsen.

Vanaf 30 juni gelden er in Duitsland soepelere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Maar dan nog mogen er in Berlijn geen evenementen met meer dan duizend personen in de open lucht plaatsvinden.

Technisch directeur Rudi Völler van Bayer Leverkusen sprak woensdag de wens uit dat er nog redelijk wat fans de finale in het stadion konden bekijken. Trainer Hansi Flick van Bayern München was minder optimistisch. "Ik betwijfel of er fans bij de finale zitten", zei hij. "Ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen."

Bayer Leverkusen, onder leiding van Peter Bosz, bereikte afgelopen dinsdag de Duitse bekerfinale ten koste van vierdedivistionist 1. FC Saarbrücken. Bayern München rekende woensdag in de halve finale af met Eintracht Frankfurt. (FOX Sports/ANP)

​De finale van de DFB-Pokal is op 4 juli LIVE te zien op FOX Sports

Gerelateerd