Lance Armstrong (foto: Elizabeth Kreutz)
Lance Armstrong (foto: Elizabeth Kreutz) - © FOXSports.NL

Zaterdag op FOX Sports: Armstrong fel, openhartig én emotioneel in 'LANCE' deel 2

11 juni 2020
Na deel 1 van de ESPN-documentaire LANCE - waarin je Lance Armstrong zag in zijn jonge jaren en tijdens zijn wielercarrière - brengt FOX Sports zaterdag deel 2 van de onthullende documentaire over dopingzondaar en gevallen wielerheld Armstrong.

In het tweede en laatste deel van de ESPN-documentaire 'LANCE' lijkt de niets en niemand ontziende Amerikaan voor het eerst ook iets van zijn menselijke kant te laten zien. Emoties en gevoelens van spijt komen naar boven over zijn leugens, misdragingen en de rol die hij in de wielerwereld gespeeld heeft. Is het echt of speelt hij een rol? Want Armstrong rekent ook als vanouds genadeloos af met zijn criticasters - waaronder de media én aartsvijand Floyd Landis.

Emoties om Ullrich

In deel 2 van 'LANCE' komt onder andere de relatie met voormalig uitdager Jan Ullrich aan bod. Lance Armstrong kon zijn concurrenten meestal niet kon luchten of zien, maar met de Duitser bouwde hij een speciale band op. De Amerikaan zag gelijkenissen tussen hem en het uit Oost-Duitsland afkomstige supertalent Ullrich. 

Hij krijgt het dan ook even te kwaad als een bezoek aan Jan Ullrich ter sprake komt. De Duitser werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en daar lijkt Armstrong het moeilijk mee te hebben.

 

Ook opent de Amerikaan de aanval op de media die Ullrich, maar ook Marco Pantani en hemzelf kapot zouden hebben gemaakt, terwijl andere dopingzondaars nog steeds op een voetstuk staan. 

'Piece of shit' Landis

Niet iedereen kan echter op compassie rekenen van Armstrong. Als de naam Floyd Landis valt, gaat de voormalige patron van het wielerpeloton ouderwets in de aanval. 

Landis - die met een uitgebreide bekentenis de val van Lance Armstrong mede mogelijk maakte - wordt op niet mis te verstane wijze met de grond gelijkmaakt. Het is niet de enige woedeaanval van de Amerikaan die nog steeds zijn temperament niet is verloren, zo blijkt ook in deel 2 van 'LANCE'.

Liegen tweede natuur

Lance Armstrong had geen moment moeite met het liegen over zijn dopinggebruik, zo blijkt ook uit de documentaire.

 

Naar eigen zeggen werd de Amerikaan - hoewel hij het bizar vind om het nu hardop te zeggen - immuun voor het gevoel van liegen. (FOX Sports)

Het tweede en laatste deel van de ESPN-documentaire 'LANCE' zie je zaterdag 13 juni om 21.00 uur op FOX Sports 1, een herhaling van deel 1 zie je zaterdag vanaf 19.00 uur op FOX Sports 2