Amerikaanse investeerders opnieuw geïnteresseerd in Feyenoord

Amerikaanse overnamegeruchten Feyenoord: "Laten we hopen dat het waar is"

14 juni 2020
​Amerikaanse investeerders zijn teruggekeerd bij Feyenoord. Drie investeringsmaatschappijen willen volgens bronnen miljoenen investeren in de Rotterdamse club.

Mike Forde, onder Roman Abramovich directeur van Chelsea en nu als adviseur in New York werkzaam voor diverse grote investeerders, laat aan De Telegraaf weten dat er grote interesse is voor Feyenoord. Vorig jaar was er ook al interesse van investeerders uit de VS voor de club.

De betrokken investeringsmaatschappijen in de VS zien volgens de krant wel iets in de nieuwbouwplannen van Feyenoord. "Dat stadion is het kroonjuweel. Maar het is vooral de club waar het om gaat", zegt Forde. "Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipotentie in."

Forde werkte van 2007 tot 2011 bij Chelsea samen met Frank Arnesen, de huidige technisch directeur van Feyenoord. Voor de Rotterdammers kan een mogelijke financiële injectie van grote waarde zijn. De club moet 20 miljoen bezuinigen door de coronacrisis en heeft geen geld om spelers te kopen. (ANP)

Podcast: Voetbalpraat - 14 juni

14 juni 2020
Podcast: Voetbalpraat - 14 juni
Voetbalpraat van zondag 14 juni met Jan Joost van Gangelen, Hans Kraay jr., Cristian Willaert en Mark van Rijswijk. Over Amerikaanse investeerders...